Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 26 april 2024

Fc Veckobrev vecka 18

 

Hej!

Då har ännu en vecka passerat och vi tränar och lär oss nya saker. 

Veckan började med att vi arbetade med ljudet Xx tillsammans. Vi lyssnade på ljudet, letade efter den i olika ord, både tillsammans och själva. 

Vi har fortsatt arbetet med vårt Mello tema. Vi har haft möten där vi pratar om sådant som ska övas på och tillverkas. Eleverna visar stort engagemang till temat vilket är så härligt att se. 

I skapande den här veckan har eleverna fått arbeta med 3D. Ni kan se de vackra skapelserna på väggen i korridoren. 

Vi hade chromebooks den här veckan och eleverna fick spela svenska- och matematikspel på skolplus. Det är fantastiskt att se hur bra eleverna har blivit på att logga in själva och även hitta rätt till skolplus. 

I matematiken den här veckan har eleverna fått träna på addition och subtraktion. Vi har också tränat på att skriva siffran åtta.

Vi har lekt en ny lekt tillsammans som heter "vad får jag ta med till en öde ö". En väldigt rolig lek där man inte får veta vad regeln i leken är i förväg utan den får man komma på allt eftersom att leker går. Fråga gärna ditt barn om den leken. 

På idrotten den här veckan fick eleverna vara med om cirkus träning. Vi hade Marcus här som hade olika stationer som eleverna fick prova på. Eleverna tyckte att det var en av de roligaste idrottslektionerna vi har haft. 

På fredagen arbetade vi i våra guldböcker som vanligt och hade även fredagskul. Den här veckan valde veckovärdarna att vi skulle ha lekgrupp och film. 

Idag, fredag 26/4,  får era barn med sig en lapp hem som behöver komma in senast nästa fredag 3/5. 


Information från rektor: 

Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen.
Meddela rektor Ellenor senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6  ellenor.lindroth@norrkoping.se


Kommande vecka: 

* 1/5 är skolan stängd då det är röd dag. 

* Lappen om utflykten ska in senast fredag 3/5 

* Idrott på torsdag, ta gärna med inne idrottsskor och vattenflaska. 


Hoppas ni får en trevlig helg!

Önskar Heidi, Hedda, Linda



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.