Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 26 april 2024

3c veckobrev v.18

 Hej igen! 

Ytterligare en vecka har passerat och vi räknade idag att det bara är 29 skoldagar kvar av terminen. Och det vet vi alla att de sista dagarna brukar kännas väldigt fort. 

Under veckan har vi i matematiken gjort nationella prov, jobbat med problemlösning och algebra. Vid problemlösningen pratade vi mycket om att dubbelkolla vad de egentligen frågar om i texten. Nu börjar textuppgifterna bli så att de kräver uträkningar i flera steg. Därför är det viktigt att i slutet dubbelkolla vad som var själva frågan i uppgiften. I de nationella proven har vi nu bara ett skriftligt och ett muntligt prov kvar. Några har fortfarande att läsa högt för Linda kvar men nu närmar vi oss slutet av den här provperioden i alla fall. 

I svenskan har vi märkt att det slarvas med stor bokstav i början på mening och i namn. Även punkten glömmer man ibland bort. Dessa grunder övar vi väldigt mycket med men träna gärna hemma också. På fredagen skrev vi berättelser på chrome books utifrån en bild. På bilden var det två personer och då skulle man skriva en berättelse utifrån båda personernas perspektiv. Det blev väldigt roliga och bra historier. Här nedan är två berättelser från klassen:






















I onsdags firade vi att vi gått minst 500 dagar i skolan. Eleverna hade själva planerat upp dagen och den innehöll film, popcorn, samarbetsövningar, fotboll på Pre Zero och Kahoot. Vi hade en jättehärlig dag och hoppas det gav extra energi inför resten av terminen som det inte är så långt kvar av. 

I tema världen har vi under veckan pratat om att människor ibland flyttar av olika anledningar. Eleverna fick då i läxa att intervjua en person hemma som ska berätta om ett tillfälle då den har flyttat. Detta kommer eleverna sedan få redovisa i mindre tvärgrupper. 


Övrig info:

* Klassresa - Vi har skickat hem en lapp om matsäck den dagen. Fyll i och lämna till skolan senast 8/5. 

* Idrott - V. 19 blir det uteidrott. 

* Öppet hus Nationella prov - Måndagen den 20/5 är alla elever välkomna med sina vårdnadshavare att titta på Nationella proven som eleverna har genomfört. Det är öppet hus mellan kl. 14-16 och Linda kommer finnas på plats om man har några frågor. Efteråt får man med sig en sammanställning av provresultaten hem men själva proven stannar kvar i skolan. Välkomna! 


Vecka 18:



Måndag: idrott blå grupp
Tisdag: idrott röd grupp
Onsdag: 1a maj. - RÖD DAG
Torsdag: Intervjuläxan lämnas in
Fredag: idrott blå och röd grupp, svenskaläxa att läsa lämnas in. Nyhetsreportrar: Milo och Simon


Viktiga datum:
v.11-20 Nationella prov, inga ledigheter beviljas
1/5 skolan stängd - Första maj
9/5 skolan stängd - Kristi himmelsfärd 
10/5 klämdag-ledigt
20/5 Öppet hus för Nationella prov
3/6 klassresa åk 3
6/6 skolan stängd - Sveriges nationaldag
7/6 klämdag-ledigt
13/6 skolavslutning


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Städets telefon: 0725-17 45 86




Önskar er en trevlig helg! 

/Linda & Johan
linda.ramstedt@norrkoping.se
johan.forsberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.