Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 26 april 2024

Fe veckobrev v.18

 Hej!

Sedan ett par veckor tillbaka läser vi av temperaturen utomhus varje morgon. Eleverna turas om att titta på termometern och graderna dokumenteras sedan i ett diagram där vi kan följa dagarnas temperaturväxlingar. Dessvärre har det ju inte varit speciellt många dagar med värme :( Men, eleverna och vi hoppas och tror att det nu vänder och att våren nu gör entré på riktigt!! Visst längtar vi?! :)

Inom matematiken har vi arbetat med udda och jämna tal. Genom att dela upp ett förutbestämt antal föremål mellan sig har eleverna undersökt om talet är udda eller jämnt. Ett annat sätt har varit att bygga representationer av olika tal (1-10) med multilinkklossar. Vi har jämfört talen och tittat på hur byggena skiljer sig från varandra samt vad de har gemensamt. Men vad händer då om man adderar två udda tal med varandra? Varför blir det ett jämnt tal och är det alltid så? 

I tisdags fick vi besök av några elever i klass 2e. De kom och läste berättelser som de själva har skrivit. Detta var väldigt uppskattat :)

Som vi berättade i föregående veckobrev fick eleverna denna vecka prova på cirkus på idrottslektionen. Eleverna fick prova på en rad olika aktiviteter som gav dem möjligheten att känna på cirkuslivet. På bilden nedan ser ni det material eleverna använde sig av. Be gärna era barn berätta vad de gjorde med dem. :) Denna lektion var verkligen en "vitaminkick" - en av kommentarerna efteråt var: "Det här är den bästa dagen någonsin." Ett gott betyg!! :)

Ett nytt tema drog igång denna vecka och denna gång handlar det om vårdikter. Uppstarten till temat var att tillsammans skapa en gemensam ordbank. Detta gjorde vi genom att gå ut och sätta oss i gräset utanför skolgården och skriva ned ord som beskriver hur våren doftar, vad hör vi, vad ser vi samt hur våren känns. Dessa ord kommer vara grunden till kommande vårdikter. :)

På musiken fortsätter vi att sjunga vår- och sommarsånger tillsammans med Markus. 

Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen.
Meddela rektor Ellenor senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6  ellenor.lindroth@norrkoping.se

Idag har eleverna med sig en lapp ang en utflykt som vi kommer att ha tillsammans med Fc och Fd den 5/6. Lappen behöver vara tillbaka till oss på skolan senast den 3 maj.

                                                    

                                                            Ha en fin helg önskar vi klass Fe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.