Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

onsdag 5 juni 2024

2c V24

 

Hej där hemma!

Den här veckan bara rusade iväg och nu är det inte många skoldagar kvar.

Den stora händelsen den här veckan var väl våran fiskeutflykt som vi hade under tisdagen, där alla elever var väldigt taggade. Vi pratade under måndagen hur man ska bete sig när man är vid vatten och att det behövs mycket tålamod när man fiskar. Alla uppförde sig galant både på bussresa och under fisket. Ja hur gick det då med fisket? Fick vi någon fisk? Ja det nappade inte jättebra men vi drog iaf upp 8 fiskar i varierande storlek och att se glädjen hos de barn som fick fisk slår nog det mesta.

En fin gest från personalen på Cityfiske var att alla elever fick ett varsitt metspö och dom skickar vi hem under onsdagen, så nu kan alla fortsätta att njuta av mete i sommar.

Annars har veckan handlat om att göra färdigt det arbete vi har kvar i våra böcker, så vi har inte börjat på något nytt.

Nästa vecka kommer eleverna att få träffa sin nya klasslärare som dom får till 3an, Malin kommer att vara med i klassen och kan då lära känna barnen lite inför hösten.

Under nästa vecka kommer vi också att börja skicka hem lite böcker och annat material som vi inte behöver i åk3 så det är bra om ni redan på måndag ser till att man har något extra att bära hem saker i.

Vi kommer under tisdag nästa vecka att vara ute under förmiddagen och då tänkte vi bla fika lite tillsammans, så om ni vill går det bra att skicka med en liten fika.

Svenska

Alla har under veckan gjort klart sina sommardikter och även renskrivit dom och  gjort en passande bild till.

Matematik

Vi har fortsatt att arbeta med hundra, tio, och ental men även fått prova på att arbeta med tal och siffror från andra kulturer tex Egyptiska och Romerska siffror.

            Trevlig helg önskar Stefan och Niklas!


Schema för kommande skolvecka:

Måndag:

Idrott ute (båda grupperna)

Tisdag:

Utedag på förmiddagen, ta gärna med liten ficka.

Träning inför skolavslutning.

Onsdag:

Vi städar och packar saker som ska hem.

Träning inför skolavslutning.

Torsdag:

Skolavslutning

8.20-9,45

Avslutningsprogrammet startar 08.30 och pågår ca 30min,

Efter avslutningen så samlas eleverna tillsammans med pedagogerna för att avsluta läsåret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.