Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

Fe veckobrev v.16

 Hej!

Den här tiden på året när våren formligen exploderar är fantastisk. Naturen bjuder på nya upptäckter och allt händer så snabbt så det gäller att hänga med i svängarna. Snödroppe, krokus, hästhov, blåsippa och vitsippa är några av våra tidiga glädjespridare. Just dessa vårblommor ingår i vårt nya tema - vårblommor. Genom att titta på bilder av blommorna har eleverna kommit fram till vad de heter och i vilken ordning vi brukar se dem blomma. I lärpar har eleverna sedan tittat på likheter samt olikheter mellan två utvalda av dessa blomarter. Detta tema kommer vi att arbeta med även nästkommande vecka. 

"På bordet finns det fyra olika vaser med 20 stycken snödroppar. Hur många snödroppar kan det finnas i varje vas?" Detta är en kluring eleverna har arbetat med och ritat och berättat om i sina kluringböcker. 

I tisdags förmiddag hade vi en aktivitetsdag tillsammans med de andra förskoleklasserna. Detta är något eleverna har efterfrågat och denna gång genomfördes den i två grupper. Hälften av eleverna började inomhus och fick då välja aktivitet att göra inne på Hammaren. Några av de aktiviteter som valdes var att spela spel, leka med riddarborg eller dockhus samt olika konstruktionslekar. Den andra gruppen gick ut till dungen utanför skolgården och där lektes det bl.a. häst, klättrades i träd samt byggdes kojor. Efter frukten byttes grupperna plats så alla fick chansen att testa på båda sakerna. 

På idrottslektionen tränade eleverna på bollkontroll. I lärpar övade de dels på att kasta men även fånga bollar. Här gällde det verkligen att hålla fokus då man både behöver sikta, kasta lagom hårt och att fånga bollen utan studs.

Nu var det ett tag sedan eleverna arbetade med cromebooks. Trots ett kortare uppehåll var kunskapen att logga in lätt att plocka fram igen, så även att lägga upp ett nytt dokument. På dokumentet skrevs sedan beskrivande ord om sig själv, såsom för-/efternamn, vart man bor, familj samt något övrigt man ville berätta om sig själv. 

När vädret är lite varmare kan det bli lite varmt med överdragsbyxor. Kolla därför över så det finns extrabyxor i lådan så det finns ombyte om de blir smutsigt. 

Barnkonsekvensanalys

Innan lovet fick  eleverna på Smedbyskolan återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i.

Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.

Ha en fin helg önskar vi i Fe



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.