Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

FD Veckobrev v.16

 Hej!

Nu har vi startat igång vårt nästa tema - värden i världen. Efter reflektionen med eleverna har vi väldigt mycket att bygga detta tema på. Eftersom vi baserar temat på vad eleverna fastnar för och visar intresse för så blir det spännande att se vart i världen vi hamnar. 

Denna vecka har vi börjat med att prata om vad som är värdefullt för just dig samt hur vi människor kan tänka för att skapa goda förutsättningar för att vår planet (världen) ska må så bra som möjligt. Begrepp som återvinna och återbruka har därav stått i fokus. 

På bilden så arbetade vi med perspektiv och nyanser. Titta gärna på elevernas alster i hallen!

På idrotten kommer vi nästkommande veckor att få möjlighet att testa på dans och cirkus med instruktörer utifrån. 

Vi har även under veckan pratat om Våren. Vad händer i naturen när det blir vår, vad tänker du på om jag säger vår?

Nästa vecka kommer vi att skicka hem ett hemuppdrag för er att lösa tillsammans. Stötta gärna era barn men låt dem skriva själva. Våra hemuppdrag är flerbottnade och innefattar både skrivträning och att redovisa inför gruppen. Hemuppdragen är alltid kopplade till vårt nuvarande tema därav ska ni denna gång titta på miljömärkningar. 

Under nästa vecka så kommer vi också att ta oss en digitalpromenad runt i vår stad för att "besöka" barnens hem med hjälp av Google Earth. 

Som ni märkt så är vädret väldigt växlande just nu. Se till att det finns både varma och tunnare kläder på barnens hyllor då temperaturen växlar även under dagarna. 

Barnkonsekvensanalys:

Innan lovet fick eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i.

Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.


Trevlig helg!
//Oskar, Erika och Elvira



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.