Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

3c veckobrev v16

Hej! Då var vi igång igen efter påsklovet och vi har kommit in i April månad. Äntligen lite vårvärme men lovet visade minst sagt på Aprilväder så det är bra om barnen fortfarande har kläder för väder i skolan då det snabbt kan slå om. 

Under den här veckan har vi startat med nationella prov i matematik. I övrigt i matten har vi repeterat enheterna som tillhör vikt, volym och längd. Det verkar de flesta förstått ganska bra nu. Vi har också hunnit lite blandad träning med att räkna ut tid och uppställningar i addition och subtraktion. Som ni hör är det mycket repetition i de olika områdena nu för att säkerställa att kunskaperna sitter i slutet av terminen. 

Tema världen är det nya temat som vi startat upp denna vecka. Målet med temat är att förstå hur en karta fungerar, kunna väderstrecken, världsdelar och världshav. Även att kunna pricka ut länder och platser på karta som betyder något för eleverna själva. Till sist ska eleverna också få kunskap i varför människor flytta inom ett land och mellan olika länder. Denna veckan började vi med att titta på hur kartor ser ut och hur man hittar i en Atlas. Vi pratade om ovanifrån-perspektiv och alla fick måla en valfri sak uppifrån. Det blev en salig blandning där vissa var lite kluriga att lista ut vad det var, då man oftast ser föremålet från en annan vinkel. 

I svenskan har vi jobbat med sj-ljudet. Det kan stavas på flera olika sätt t.ex. själv, sjö, skärp, schampo, chips osv. Detta har eleverna fått i läxa för att öva extra mycket på. I svenskan har vi också skrivit ett nytt kapitel i kapitelböckerna "Magiska dörren". Den här gången var det att öva på att förstärka texten med adjektiv och adverb för att få den mer spännande. 

På fredagen var det fotbollströjefredag. Då fick man om man ville ha fotbollströja på sig. Det var en symbol mot barncancer. 




Övrig info:

* Klassresa -  tisdags informerade vi om att vi i årskurs 3 ska åka på en klassresa till Brevik. Vi kommer åka den 3e Juni och vara borta hela dagen 8.30-16.00. Mer info om detta kommer senare. 

* Info från rektor - Barnkonsekvensanalys. Innan lovet fick  eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i. Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.

* Idrott - Nästa vecka kommer det vara dans på idrottslektionerna. Vi fortsätter vara inomhus några veckor till. 

* Öppet hus Nationella prov - Måndagen den 20/5 är alla elever välkomna med sina vårdnadshavare att titta på Nationella proven som eleverna har genomfört. Det är öppet hus mellan kl. 14-16 och Linda kommer finnas på plats om man har några frågor. Efteråt får man med sig en sammanställning av provresultaten hem men själva proven stannar kvar i skolan. Välkomna! 


Vecka 16:



Måndag: idrott blå grupp
Tisdag: idrott röd grupp
Onsdag: stavningsläxa och matteläxa lämnas in
Torsdag: 
Fredag: idrott blå och röd grupp, svenskaläxa att läsa lämnas in. Nyhetsreportrar: Maja och Lillian


Viktiga datum:
v.11-20 Nationella prov, inga ledigheter beviljas
10/5 klämdag-ledigt
20/5 Öppet hus för Nationella prov
3/6 klassresa åk 3
7/6 klämdag-ledigt
13/6 skolavslutning


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Städets telefon: 0725-17 45 86




Önskar er en trevlig helg!

/Linda & Johan
linda.ramstedt@norrkoping.se
johan.forsberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.