Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

Fc Veckobrev vecka 16

Hej!

Då var vi igång igen efter ett härligt påsklov. 

Veckan började med att vi fick träna på att lyssna efter ljuden Cc, Kk och Dd. Vi lyssnar efter ljudet i olika ord både tillsammans och var för sig. Vi har också tränat på att lyssna och följa instruktioner.

Vi uppmärksammade också romernas nationaldag som var den 8 april. Vi fick höra fakta om romer och så fick eleverna färglägga flaggan. 

På måndagseftermiddagen har vi en lektion om våren. Eleverna fick lära sig namnen på växtens olika delar och därefter arbeta i ett häfte med våriga uppgifter. 

I tisdags hade vi en härlig förmiddag tillsammans med Bälgens och Hammarens förskoleklasser. Eleverna från alla avdelningar har framfört en önskan om att få leka med varandra så då ordnade vi det. Vi delade upp oss i två grupper. En grupp fick börja vara inne på Hammarens avdelning för inomhuslek och den andra gruppen fick börja vara i dungen för utelek. Sedan bytte vi aktiviteter. Det var en uppskattad förmiddag och eleverna tryckte att det var väldigt roligt att få leka tillsammans. Så detta kommer vi att göra igen.

På tisdag eftermiddag hade vi skapande. Den här veckan gjorde vi klart sådant vi inte hunnit klart med. Vi påbörjade också att dekorera varsin mapp som vi ska samla alla våra konstverk i. Dessa ska eleverna få ta hem i slutet av förskoleklassåret. 

Vi har denna vecka börjat med vårt Mello-tema ordentligt. Det har pratats om vad det behövs för olika yrken för att kunna göra melodifestivalen. Vi pratade också vad vi kommer att behöva för olika arbetsuppgifter för att vi ska kunna få till vårt Mello. Tillsammans pratade vi om hur viktiga alla arbetsuppgifter är. Det är inte bara artister som behövs för att det ska bli en bra show.  Inbjudan till vårt Mello-uppvisning kommer inom kort. Vi har nämligen tänkt att bjuda in er vårdnadshavare till en Mello-kväll där ni får se klassens arbete. Klassen hann också dela upp arbetsuppgifterna i projektet så att alla har en viktig uppgift att göra. 

I matematiken den här veckan har eleverna fått lära sig om formen kvadrat och kub. En grupp har också fått arbeta med talraden med talen 0-10. 

I fredags hade vi besök av två elever från 3c. De var och höll i guldbokslektionen. De hade önskat att få hålla i något för våra elever och det är klart att vi försöker att ordna det. Våra elever tyckte att det var väldigt roligt att ha de stora barnen som lärare hos oss. 

Idag, fredag, är det fotbollströje-fredagen. Då uppmärksammade vi kampen mot barncancer. Vi pratade lite om vad det är för något och så fick eleverna rita och färglägga en egen fotbollströje-bild. Vi hade också musik idag. På lektionen fick alla träna på att spela på olika handtrummor samtidigt som vi sjöng "O-låten". 



Information från rektor: 

 Barnkonsekvensanalys

Innan lovet fick  eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i.

Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.

Kommande vecka: 
* Biblioteksbesök på onsdag.
* Idrotten kommer att vara lite annorlunda kommande  två veckor. Vi kommer att få ha idrott med dans från dansverkstan och veckan efter kommer det att bli cirkusträning. Det är bra om eleverna har med sig inneidrottsskor och vattenflaska. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.