Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

2e, vecka 16

 Hej,

vilken härlig vecka vi haft! Sol både inne och ute :) Vi arbetar fortfarande aktivt med hur vi ska vara mot varandra, både i klassrummet men även på andra platser. Vi vuxna uppmanar eleverna att alltid ta hjälp av en vuxen om det är svårt att lösa saker på egen hand. Prata gärna om de även hemma så det blir en vana. Det är så mycket lättare att lösa saker direkt. Ibland behöver man ju lite tid att få lugna ner sig innan förstås.

När eleverna skulle beskriva sin känsla efter första skoldagen efter lovet sa de: bra, varm, roligt, lycklig, glad, kul, nöjd och soligt. Vi har pratat mycket om vad vi behöver i klassrummet och på skolan i stort för att känna oss bra. När det känns bra i magen är det lättare att lära, det är vi alla överens om. När vi avslutade veckan sa de ungefär samma ord. Vissa av oss var lite fredagströtta och vi saknar Pernilla och hoppas att hon har det bra. En elev sa att hen var stolt över sig själv för att hen ansträngt sig extra och var nöjd med att ha lyckats. Detta höll vi med om. 

I onsdags var det äntligen dags för fadderlunch. Detta är något eleverna väntat på så det var väldigt uppskattat.

Högläsningsboken i klassen nu heter "Ester Tagg och den flygande holländaren". Den är både spännande och rolig och väcker många tankar som vi s

Ma:

Vi har kommit igång med klockan. Det har varit blandat teori och praktiskt arbete, i matteboken och problemlösning. Vecka 16 kommer vi arbeta med TRR igen. Kommande tema handlar om delar av delar, bråk. 

Sv/NO:

Vi fortsätter med våra faktatexter. Vi fortsätter att fokusera på stor bokstav, mellanrum och punkt. Vi uppmuntrar eleverna att hela tiden, i alla ämnen, gå tillbaka i sitt arbeta och kontrollera så de är nöjda. Över tid kommer de även få läsa varandras texter och ge kompisfeedback.

SO:

Denna vecka arbetar vi med Islam och avslutar detta område med att jämföra de olika religionerna, deras högtider, symboler mm. 

Vecka 16:

Måndag: idrott blå grupp.

Tisdag: Musik, idrott röd grupp, biblioteket.

Onsdag: fadderlunch med Fe, simning.

Fredag: bild röd grupp.

 Läsläxa kapitel 23. Tänk på att låta ert barn läsa för en vuxen och var gärna generös med beröm när ni läser. Det är bättre ju fler gånger ni har möjlighet att läsa.


Information från rektor:

Barnkonsekvensanalys

Innan lovet fick  eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i.

Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.

Vi tackar för den här veckan och önskar en härlig helg!

Hälsningar Caitlin, Mathias och Ann-Sofie


Min ambition är att veckobrevet ska publiceras på fredagar 14.00. Ta gärna för vana att kolla igenom det.

Om ni har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er: ann-sofie.waldeck@norrkoping.se


Kontaktuppgifter:

Klasstelefonen: 072-5174578

Bälgens fritidshem: 072-5174587


Viktiga datum:

19 och 26 april eleverna får testa dans respektive cirkus.

10 maj klämdag - ledigt

20 maj "Alla på grus", vi provar på tennis. Mer info kommer.

7 juni  klämdag - ledigt

13 juni skolavslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.