Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 19 april 2024

FD veckobrev v. 17

Hej på er!

Den här veckan har vi gett oss ut i vår värld. Vi har pratat om klimatzoner och varför olika djur bor där de gör. Utifrån tre olika levnadsmiljöer så fick eleverna dra en lott och därefter välja ett djur som bor i den miljön. De forskade om djuret, skrev fakta och ritade djuret. Vi skrev också ut en bild från datorn som hamnade i faktaboken.  

Vi har under veckan också fått ta del av olika skolvägar runt om i världen. Allt från Vincent i Österrike som åker skidor till skolan till Anish i Nepal som riskerar att träffa på en tiger under sin väg till skolan. Eleverna fick sedan reflektera över sin egen skolväg. De fick arbeta med uppdraget utifrån frågorna: Vad ser du? Vad känner du? Hur och med vem? Vi skapade också ett stapeldiagram utifrån hur man tar sig till skolan. Det vanligaste sättet i klassen var bil. 

I onsdags fick vi testa på dans, med en instruktör från dansverkstaden. Det blev en väldigt härlig och svettig stund med mycket glädje och samarbete. På idrottslektionen i nästa vecka får vi prova på cirkus. 

Nästa vecka fortsätter vi med temat bl a genom att vi får besök av Stefan från Erikshjälpen som kommer berättar om deras verksamhet.

Hemuppdrag!

I onsdags fick eleverna också hem det här temats hemuppdrag. Vi önskar få tillbaka uppdraget på måndag vecka 17 för att kunna redovisa för varandra. Vi påminner igen om att det är eleverna som själva ska genomföra och skriva på uppdragspappret såklart med stöttning av er vårdnadshavare om det behövs. 




Trevlig Helg!

Oskar, Erika och Elvira


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.