Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 19 april 2024

Fe, veckobrev v.17

     Hej!

Den här veckan har vi undersökt talraden 1-10, både med och utan siffror. Eleverna har tränat på att uppfatta tal med hjälp av tärnings-och dominomönster och andra synliga mönster. Genom att placera en talrad på golvet (1-10) har vi räknat både uppåt och nedåt, genom att gå på talraden. Vi har pratat om betydelsen av ett tals grannar. Vad menas egentligen med det? Vi har också undersökt vad som är två, tre osv mer/mindre än ett visst tal genom att starta på olika tal och gå framåt/bakåt på talraden. 

Inom temat vårblommor har vi tittat på blommans delar. Eleverna har skrivit en begreppsmodell som förklarar de olika delarnas betydelse och funktioner. De har skissat och färglagt en egen vårblomma och denna gång använde vi oss av akvarellpennor och vatten. Även på chromebookslektionen tränade eleverna på blommans delar och ännu en gång fick man klura på hur ordet stjälk stavas! :)

Idrottslektionen denna vecka var lite annorlunda då vi fick besök av Charlotte från dansverkstan. Det var en lektion som nog gjorde oss alla lite extra varma och andfådda. Vi fick prova på att röra oss till musik och här gällde att hålla ordning på både takt, armar och ben :) Detta var ett pass som var mycket uppskattat av eleverna. 

Kommande veckas idrottslektion kommer det att bli cirkusträning. så då är det extra viktigt att era barn har på sig kläder som är lätta att röra sig i. 

Sedan ett par veckor tillbaka har vi på onsdagarna fadderlunch tillsammans med eleverna i 2e. Vi delar eleverna i två grupper där ena gruppen äter lunch med sin faddergrupp i "vår" matsal och andra gruppen i "tvåornas" matsal. Dessa tillfällen är väldigt uppskattade.

Även musiklektionerna är inspirerade av våren. Här sjunger vi om både tussilago, krokus och vitsippor. :) Vi har även börjat lite smått med några sommaravslutningslåtar. Det är ett tag kvar men hux flux är vi ju där. :)

"Hur skapas trä?" och "Hur gör man tyg?". Ja, det är några av de funderingar eleverna skrivit om i sina guldböcker. Många tyckte det var både spännande och samtidigt konstigt att deras fleecetröjor är gjorda av PET.flaskor samt att vissa material är tillverkade av olja?! 


                                                                 Ha en fin helg önskar alla vi i Fe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.