Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 19 april 2024

2c, veckobrev v. 17

 Hej!

Nu börjar våren smyga sig på och det är så härligt med vårens ljus. Nu börjar planeringen för min föräldraledighet. Jag och Stefan har suttit ner och gått igenom allt som eleverna ska hinna med fram till sommaren. Från och med v.19 (6/5) hänvisar jag all kontakt till Stefan. Klasstelefonen kommer vara desamma men istället för att maila mig skickar ni till Stefans mail: stefan.fredriksson@norrkoping.se

Svenska

Vi har arbetat med att skriva berättelser som har fler än ett problem. När eleverna skriver så fokuserar de otroligt mycket på ett problem och då blir det ett stort problem som ska lösas. Denna gång skulle de skriva korta problem med korta lösningar. Det gick jättebra och jag blir återigen imponerad över hur snabbt de lär sig saker. Vi har även läst och arbetat med sista kapitlet i Diamantjakten. Där fick de svara på frågor utifrån sig själva och skulle reflektera över varför de tycker som de gör.

Matematik 

Denna vecka har vi fokuserat på multiplikation med 3. Då har vi arbetat i matteboken, klippt ut talrektanglar med treans tabell samt spelat bingo. Vi har även gjort ett test i matematiken som kallas bedömningsstöd. Det gör vi en gång på våren och en gång på hösten. Detta är ett bra hjälpmedel för mig som lärare att se vad vi behöver arbeta vidare med. 

Övrigt 

Denna vecka i temaarbetet har vi lärt oss mer om ramadan samt jämfört de tre religionerna med varandra. 

I engelskan har vi även här gjort ett bedömningsstöd för att se hur elevernas hörförståelse samt samtalsförmåga är. Det gick också galant! 

Nästa vecka har vi besök av en cirkusverkstad på våra idrottslektioner, eleverna behöver byta om till detta samt ha med sig duschgrejer. 

Vi har en paus i läsläxan denna vecka, nästa vecka kommer de få en ny bok som heter "50 länder på en förmiddag" En del elever kommer tycka det är svår text i denna läsläxa vilket gör att ni får stötta ert barn så mycket ni kan. Om det är alldeles svårt så får gärna ni vuxna läsa texten. Huvudsaken är att eleverna har hört texten några gånger och kan arbeta med tillhörande läxa. 

Schema för kommande skolvecka:

Måndag; idrott båda grupperna

Tisdag: teknik- blå grupp, bild- röd grupp

Onsdag: idrott blå grupp, ny läsläxa delas ut till röd grupp

Torsdag: idrott röd grupp, ny läsläxa delas ut till blå grupp

Fredag: bibliotek, 


Viktiga datum: 

1/5 stängt

9/5-10/5 stängt

16/5 "Alla på grus" Testa på tennis. Denna dag behöver eleverna vara idrottsklädda och ha med sig en vattenflaska samt frukt som vanligt. Vi har hyrt buss som hämtar oss på skolan 8.30 och vi är tillbaka till lunch. 

4/6 Prova på fiske. Vi kommer åka buss ner till Cityfiske där vi får lära oss om fiske. Mer information kommer snart. 

6/6-7/6 stängt

13/6 skolavslutning 8.20-10.00  


Ses igen efter helgen!

//Elin, Niklas och Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.