Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 19 april 2024

1d, veckobrev v 17

Hej alla elever och vårdnadshavare, vilken härlig vecka med dans på schemat. Det har varit jobbigt men kul. Så som det ska vara.

Matematik

Vi fortsätter att befästa 10-kompisar, tvillingarna så vi känner oss säkrare att räkna 10-talsövergång. 

I vårt projekt TRR (tänka, räkna, resonera) har vi undersökt fördelarna med multiplikation. Istället för att använda addition många gånger 5+5+5+5 så skriver vi 4x5=20.

Svenska

Här har vi fokuserat på att göra färdigt bokstavsjobbet. Vi har även hunnit med att träna ordförståelse. En hjälp att öka den har varit korsorden vi jobbar med. Där möter de synonymer och lär sig nya ord. De har blivit riktigt duktiga!

Cirkus på Idrotten

Nästa vecka kommer det bli mer utmanande och svettigt så de kommer behöva duscha efteråt. De behöver komma ombytta så lektionen kan komma igång direkt. 

Blir spännande att se vad de ska få prova på för cirkuskonster!






v 17

måndag

tisdag: Idrott för blå och röd grupp.

onsdag

torsdag:  Idrott för den den röda gruppen. 

fredag: Idrott för den den blåa gruppen. Lämna in matteläxa 25. Lämnar ut matteläxa 26. Läsläxeförhör på kap 19, även läsförståelsehäftet lämnas in. Lämnar ut kap 20 i Magiska kulan.  

Ha en fin helg önskar Hanna, Didrik och Cattis!


Viktiga datum

10/5 klämdag-ledigt

7/6 klämdag-ledigt

13/6 sommaravslutning kl 8.30

kontaktinformation:

mail: catharina.gidlund@norrkoping.se

klasstelefon: 0725- 17 45 77

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.