Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

torsdag 28 mars 2024

1c veckobrev v.15

 Hej gänget!

Då är påsken här och vi tar lov i 1C! Under skärtorsdagen har vi haft påsksamling för hela skolan där vi både sjungit och haft en liten föreställning á la Gubben Kvist. Ni kan ju kolla där hemma vem som spelade den rollen, det var ett välkänt ansikte från Tången.

Efter påsksamling hade vi på Tången lite olika lekar och aktiviteter där temat var samarbete och påsk.
Vi avslutade veckan med gemensam bild i klassen där det såklart blev ännu mer påskpyssel. 
Har eleverna med sig mycket pyssel hem så vet ni varför!


Läsläxa (svenska):
Läsläxa är kapitel 16 till den 8/4. Eleverna ska ha med sig både läseboken och läxboken till skolan på måndag så att vi kan gå igenom det tillsammans. Notera att eleverna har fått med sig ännu ett läsprotokoll som gäller en månad framöver. Eleverna ska tillsammans försöka slå det tidigare rekordet på 4976 minuter. Så här gäller det att vi peppar!


Svenska:
Bokstaven "Ff" har varit veckans arbete i bokstavjobbet. Vi har jobbat vidare med att skriva meningar till bilder och fokuserar väldigt mycket på hur eleverna formar bokstäver, ord och meningar.
Flera har även blivit klara med läsprojektsboken "Huset på Alvägen" och vi jobbar vidare i nästa bok i serien (Resan till Skatten).

Matematik:

Geometrin börjar närma sig sitt slut. Vi har kollat av lite att eleverna har koll på de olika formerna och de begrepp som vi försöker befästa.
Utöver det så har vi jobbat mycket med att addera och subtrahera 10-tal till tvåsiffra tal. 


Engelska:
Vi har äntligen börjat arbete i våra engelska böcker, efter att arbetat digitalt under hösten.
Under de senaste två veckorna har vi både arbetat med olika färger och sifforna 0-10 på engelska. Vi har tränat på hur man kan formulera sig för att fråga vilken färg något har eller vilken siffra det är man har framför sig. 
Vi har även jobbat med hur färgerna och siffrorna uttalas, samt stavas.






Övrigt:
Påsklov under vecka 14. 



Vi önskar alla en fantastisk helg!

Victor, Johanna, Frans och Anette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.