Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 februari 2023

3c veckobrev v.6

           Hej gänget!


Vintern är här (igen!?) och kylan har gjort lite comeback. Vi jobbar oss närmare och närmare sportlovet och nu går tiden fort.
Vi har under veckan tränat lite på nationella prov, gjort stavningstest och jobbat vidare med tabellträningen.

Nästa vecka drar vi igång med ett nytt skrivprojekt i svenska som ska friska upp förmågan att skriva berättande texter.
Temat heter "Portalen" och knyter an till vårt (snart avslutat) tema kring forntiden.




I svenskan har vi jobbat vidare med kapitel 18 i "Nyckeln till skatten". I arbetsboken har eleverna fått arbete med att svara på frågor från texten, samt att skapa sin egen planet med befolkning och egenskaper.

Vi jobbar med läsförståelse i många former och under veckan har eleverna arbetat med sina böcker. Dessa böcker är anpassade efter förmåga och tempo.

Läxa i svenska är kapitel 19. Lämnas in fredag den 10/2.

 


I matematiken har det varit fokus multiplikation och att automatisera tabellerna 0-10. Vi gör hastighetstester på fredagarna och fortsätter att uppmuntra att ni kör tabellerna hemma.

Framöver kommer vi gå vidare till division och läxan i veckan täcker just de räknesättet. Vi har gått igenom tre strategier för divisionsräkning i veckan; användning av multiplikation (multiplicera nämnare och kvot för att få täljare), kort division och delningsdivision. 

Vi kommer köra hårt med division fram till sportlovet.

Läxa i matematik lämnas in fredag den 10/2.




I SO närmar vi oss nu slutet av forntidsarbetet. Vi har jobbat klart med järnåldern och vikingatiden (enbart läxan kvar) och vi har börjat att titta på nordisk/grekisk mytologi.
Fram till sportlovet är tanken att vi jobbar mot de olika mytologierna och sedan går vi över till geografi där fokus kommer att ligga på Världen, Europa, Norden, Sverige, landskap och städer. Vi går från det stora till det lilla och lägger grunden för att som komma skall i mellanstadiet.

Här kommer vi även att göra vår första riktiga muntliga redovisning. Det ser många fram emot, och vissa inte alls. När det väl är dags så kommer vissa behöva träna hemma och förbereda sig så att det inte blir nervsammanbrott. Vi erbjuder såklart eleverna att göra det fram enbart mig, mindre grupp, halvklass eller helklass. Det är ett val de får göra själva. 


Läxa i SO ska läsas till läxförhöret som ligger fredagen den 10/2.




Trevlig helg!



Städets telefon: 0725-174586

Mail: victor.torner@norrkoping.se  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.