Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

söndag 5 februari 2023

3E, veckobrev v.6

 

Hej!

Då var det dags för utvecklingssamtal och vi ses på Städet (hämta ert barn i klassrummet innan samtalet börjar) om ni inte bett om digitalt möte. Påminn ert barn att ta med sig stencilen de fick med sig hem inför samtalet i fredags. Hanna (student) kommer att vara ansvarig för undervisningen i klassen ihop med Lovisa och Patrik när Susanne har samtalen.

Vi har startat upp arbete med digital klocka och många tycker att det är lite klurigt. Vi har pratat om att när klockan är halv sju så är det 30 minuter sedan klockan var ju alltså 6:30 eller 18;30 på kvällen. Till skillnad från analog klocka där halv sju innebär att minutvisaren har nått halvvägs till 7 vid just halv sju. Har ni möjlighet att träna klockan i vardagen så är det till stor hjälp för era barn. Bara att be dem säga vad klockan är i analog tid (visar-klocka) samt i digital tid för att de ska få möjlighet att repetera sina kunskaper runt klockan.

Multiplikationprojektet  går in på näst sista veckan och jag möter väldigt motiverade elever i skolan, hoppas ni gör det hemma med. Efter multiplikation går de in och repeterar division.

Vi jobbar vidare med läsförståelse av olika typer av texter denna vecka samt skrivövningar som hör ihop med det som de läst.

 

Kom ihåg v.6

måndag

 Multiplikationsprojekt hela veckan

tisdag

 Idrott Blå grupp à Kom gärna ombytta och ha med ombyte och handduk

 Idrott Röd grupp à ha med ombyte och handduk

onsdag

 Blå grupp läsläxa kapitel 14 + häfte

torsdag

 Röd grupp läsläxa kapitel 14  + häfte

Idrott Röd grupp à Kom gärna ombytta och ha med ombyte och handduk

fredag

Förhör på valt multiplikationssteg à Ta med veckoprotokoll

Idrott Blå grupp à ha med ombyte och handduk

 

Datum att komma ihåg:

Sportlov v.8 20-24 februari

Studiedagar 6-7 mars

Påsklov v.15 11-14 april

 

Hälsningar Susanne, Lovisa och Patrik

Klassmobil:072 517 45 82 helst sms

susanne.ahlstromandersen@norrkoping.se

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.