Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 maj 2024

Fc Veckobrev vecka 19

 Hej! 

En lite kortare vecka men mycket har vi tränat på ändå.

I måndags arbetade vi med språk, då tränade vi på alfabetets ordning, vi lärde oss också om siffran nio. 

I tisdags fick eleverna  veta fakta om Valborg. Vart valborgsfirandet kommer ifrån och vad man trodde förr hände under valborg. Vi skrev också ner fakta, ritade en instruktions mandala. På skapandet i tisdag fick eleverna dessutom göra en valborgsbrasa med hjälp av oljekritor.

I tisdags arbetade vi med chromebooks. Eleverna tränar på att logga in utan hjälp och sedan leta sig till skolplus för att spela. 

Vi har självklart hunnit med att arbeta med Mello-temat också. Vi övar på sångerna och kiosken gruppen har planerat inköp. Rekvisita ansvarig har tillsammans med kompisar målat toarullar och skyltar börjar bli klara. Nästa vecka kommer vi att fortsätta arbetet med Mello. 

På idrotten den här veckan körde vi Fia med Knuff. Det är en lek som eleverna tycker mycket om att köra. 


Kommande vecka: 

* Torsdag är skolan stängd då det är röd dag. Fredagen är klämdag och då är fritidshemmet öppet för de som anmält behov av barnomsorg. 



Hoppas att ni får en underbar helg!

Önskar Heidi, Hedda, Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.