Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 maj 2024

3c veckobrev v.19

 Hej! 

Äntligen ser värmen ut att vara på väg! Vi håller tummarna för att den nu är här för att stanna. En lite annorlunda vecka med ledighet mitt i veckan och nu är det redan helg igen. 

Nu är alla skriftliga nationella prov klara om man inte varit sjuk vid något tillfälle. Vi har några veckor kvar där man kan ta ikapp samt att göra den muntliga delen i matematik. Som jag skrivit tidigare är ni inbjudna till öppet hus för att komma och titta på proven ihop med erat barn. Det är den 20e Maj och ni är välkomna att dyka upp när ni vill mellan klockan 14-16. 

Under veckan har klassen jobbat med världsdelar och världshav. Ett av målen i temat är att kunna placera ut vart världsdelarna och världshaven ligger. Vi kommer också titta lite extra på varje världsdel och se vilka länder som finns där. Denna veckan har fokus varit i Europa. Eleverna har fått titta i en Atlas och leta upp olika läder och dess flaggor. De har också fått träna på skolplus på chrome book där man försöker placera ut rätt länder och världsdelar. Ett annat mål i temat är att förstå olika syften till varför man flyttar inom eller emellan länder. På torsdagen satt vi i grupper där alla i gruppen fick redovisa sin läxa som var att intervjua en person som någon gång i livet har flyttat. Eleverna fick då träna på att redovisa och lyssna samtidigt som de fick nya insikter i varför man kanske flyttar. Det var jättekul att lyssna på elevernas intervjuer! 

Som ni märkt får eleverna med sig lite blandade läxor just nu och det är inte samma typ av läsläxa som innan för tillfället. Jag vill dock uppmärksamma vikten av fortsätta läsa. Det stärker barnets flyt i läsning men även deras ordförråd. Trots att era barn nu läser med gott flyt och kan läsa själva finns det många fördelar med att ni vuxna fortsätter läsa högt för era barn. Dels kan man då läsa lite svårare böcker och då diskutera nya ord och uttryck tillsammans samtidigt som det kan leda till fina boksamtal  = barnen får då ännu bättre ordförråd och nya erfarenheter och upplevelser från böckerna. 





Nästa vecka startar idrott utomhus! 


Vecka 19:



Måndag: idrott blå grupp (utomhus)
Tisdag: idrott röd grupp (utomhus)
Onsdag: 
Torsdag: Kristihimmelsfärd - skolan stängd
Fredag: skolan stängd. Fritidshemmet öppet. 


Viktiga datum:
v.11-20 Nationella prov, inga ledigheter beviljas
9/5 skolan stängd - Kristi himmelsfärd 
10/5 klämdag-ledigt
20/5 Öppet hus för Nationella prov
3/6 klassresa åk 3
6/6 skolan stängd - Sveriges nationaldag
7/6 klämdag-ledigt
13/6 skolavslutning


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Städets telefon: 0725-17 45 86




Trevlig helg! 

/Linda & Johan
linda.ramstedt@norrkoping.se
johan.forsberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.