Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 26 april 2024

Fd veckobrev v 18

 Hej!

Vi började veckan med att eleverna fick presentera sin hemuppgift för varandra. Det var på många olika varor som de hittade olika märken på som är bra för vår planet. 

Eleverna har också redovisat sin forskning om olika djur för kompisarna. Vi fick veta mer om bl a fjällräv, blåval, giraff och elektrisk ål.

I tisdags var Stefan här som arbetar på Erikshjälpen. Han presenterade sin verksamhet och det fantastiska arbete de gör för barn runt om på vår planet.

På idrotten var det cirkustema. Vi fick träffa Marcus som trollade för oss och sedan delade han in oss i grupper. Grupperna fick bl a prova på jonglering, balansera med fjädrar, balansera med tallrikar på en pinne mm. Enligt de flesta eleverna vill de ha cirkustrema fler gånger. Bra betyg för denna lektion :-).

I matematiken har vi fortsatt arbeta med talraden, talets grannar och vilket tal som är udda/jämna. Vi har även pratat om pengar och dess värde. Eleverna fick en summa "pengar" som de sedan skulle handla för och se vad det räckte till.

Den 5 juni ska vi ha en heldag i skogen tillsammans med de andra förskoleklasserna. Därför  har era barn med sig en lapp hem idag som vi vill att ni fyller i och lämnar tillbaka senast 3/5. Den handlar om lunchen denna dag.

På musiken sjunger vi vårsånger.

Nästa vecka är det valborgsmässoafton. Denna dag går vi i skolan som vanligt men skolan är stängd 1:a maj som är på onsdag alltså ingen idrott nästa vecka. 

Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen. Meddela rektor Ellenor senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6  ellenor.lindroth@norrkoping.se

Gör en notering i era kalendrar om den 30 maj då det händer något trevligt på kvällen. Mer information kommer.

Trevlig Helg!

Erika, Elvira och Oskar   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.