Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 26 april 2024

2c veckobrev v.18

  Hej!

Nu är det klart att min sista dag med eleverna är nästa fredag, den 3/5.  Så från v.19 (6/5) hänvisar jag all kontakt till Stefan. Klasstelefonens nummer kommer vara samma men istället för att maila mig skickar ni till Stefans mailadress. Längst ner hittar ni alla kontaktuppgifter. 

Svenska

Vi har börjat läsa en ny bok som heter "50 länder på en förmiddag" Den är tänkt som läsläxa. När jag och Stefan tittade på schemat insåg vi att det är en del onsdagar och torsdagar som försvinner fram till skolavslutningen. Därför ändrar vi tillbaka läxdag till tisdagar för båda grupperna med start nästa vecka. 

Matematik 

Denna vecka hade jag tänkt att vi skulle jobba med problemlösningsuppgifter på en dator. Detta blev dock lite problematiskt när jag först hade glömt ge alla elever en kopia och att dokumentet automatiskt skrev svaret vid matteuppgifterna.. Som tur är har jag ju världens bästa klass som köper att det blev fel och anpassar sig efter det. Vi får prova på detta nästa vecka när jag löst problemen. Annars i veckan har vi jobbat vidare med multiplikation, fokus har varit fyrans tabell. 

Övrigt 

På tekniken denna vecka fick vi lära oss mer om hur vi kan kommunicera med varandra och hur det sett ut över tiden. Då lärde vi oss bland annat om morsekod och eleverna fick testa på att skriva egna ord med morse. Nästa steg blir att skriva ett hemligt meddelande med morse. 

Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen.
Meddela rektor Ellenor senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6  ellenor.lindroth@norrkoping.se

Marcus plan för idrotten var att vara ute från och med v.18 men då vädret och temperaturen inte riktigt visar vårvärme så skjuter han på det i en vecka till. Från och med v. 19 kommer det vara idrott utomhus.

Glöm inte fylla i formuläret om matsäck till den 4/6, senast datum för detta är nästa fredag 3/5.
Kopiera denna länk om ni inte hittar den.  https://forms.gle/vQR9T6Yggxcoe5Pq5 


Schema för kommande skolvecka:

Måndag; idrott (inne) båda grupperna

Tisdag: teknik- blå grupp, bild- röd grupp, läxan lämnas in för båda grupperna. 

Onsdag: LEDIGA

Torsdag: idrott (inne) röd grupp

Fredag: bibliotek, Elin säger hej då!


Viktiga datum: 

1/5 stängt

9/5-10/5 stängt

16/5 "Alla på grus" Testa på tennis. Denna dag behöver eleverna vara idrottsklädda och ha med sig en vattenflaska samt frukt som vanligt. Vi har hyrt buss som hämtar oss på skolan 8.30 och vi är tillbaka till lunch. 

4/6 Prova på fiske. Vi kommer åka buss ner till Cityfiske där vi får lära oss om fiske. Mer information kommer snart. 

6/6-7/6 stängt

13/6 skolavslutning 8.20-10.00  


Kontaktuppgifter:

stefan.fredriksson@norrkoping.se

klasstelefonen: 072-517 45 79


Ses igen efter helgen!

//Elin, Niklas och Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.