Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

söndag 21 april 2024

3c veckobrev v.17

Hej! Ytterligare en vecka har gått och eleverna har under denna vecka blivit 500 dagar smartare! De har alltså gått i skolan i 501 dagar nu sedan skolstart i åk 1. Häftigt när man säger så! Detta kommer vi fira lite extra nästa vecka på onsdagen och eleverna har varit med och röstat fram pyjamasdag med gosedjur, film mm. 

Det har varit en blåsig och kall vecka. Vi får hoppas det vänder nästa vecka. Vi märkte främst i torsdags att väldigt få har extrakläder på sina hyllor. Så fyll gärna på med lite strumpor, byxor och någon tröja så de kan byta om ifall det blir blött under rasten. 

I svenskan har vi under veckan fortsatt träna stavning med sj-ljudet. Vi har också repeterat att skriva berättelse och gått tillbaka till de viktigaste grunderna stor bokstav, punkt och att skriva med läslig handstil. 

I matematiken har vi gjort två nationella prov och däremellan har vi repeterat tals värden, storleksordna tal, tallinje och problemlösning. 

I temat har vi fortsatt jobba med kartor. Vi har tittat på Atlas och de har fått hitta olika länder i den. Vi har tittat på kartor på närområde och hela Sverige. Sedan skulle de kunna placera ut på en Sverigekarta vart vi bor och vart olika stora städer ligger. Vi gick också igenom vad olika färger på en karta betyder. T.ex. att blått är sjöar/åar, grönt är skog, gult är fält mm. 

På engelskan har vi nu börjat med nytt kapitel i engelskaboken och kommer fokusera på olika väder och årstiderna. 


Övrig info:

* Klassresa -  På måndag kommer det hem en lapp där vi vill att ni fyller i om erat barn ska ha med sig egen matsäck eller mat från skolan under klassresan den 3/6. 

* Idrott - Nästa vecka kommer det vara cirkus på idrottslektionerna. Idrottslektionerna är då lite längre än vanligt och därför är det bra om eleverna kommer ombytta så sparar vi in lite tid där. Men vi duschar som vanligt efteråt. Vi fortsätter vara inomhus några veckor till. 

* Öppet hus Nationella prov - Måndagen den 20/5 är alla elever välkomna med sina vårdnadshavare att titta på Nationella proven som eleverna har genomfört. Det är öppet hus mellan kl. 14-16 och Linda kommer finnas på plats om man har några frågor. Efteråt får man med sig en sammanställning av provresultaten hem men själva proven stannar kvar i skolan. Välkomna! 


Vecka 17:



Måndag: idrott blå grupp
Tisdag: idrott röd grupp
Onsdag: matteläxa lämnas in, firar 500 dagar
Torsdag: 
Fredag: idrott blå och röd grupp, svenskaläxa att läsa lämnas in. Nyhetsreportrar: William och Theo


Viktiga datum:
v.11-20 Nationella prov, inga ledigheter beviljas
10/5 klämdag-ledigt
20/5 Öppet hus för Nationella prov
3/6 klassresa åk 3
7/6 klämdag-ledigt
13/6 skolavslutning


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Städets telefon: 0725-17 45 86




Önskar er en trevlig helg!

/Linda & Johan
linda.ramstedt@norrkoping.se
johan.forsberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.