Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

2c veckobrev v.16

  Hej!

Börjar veckans brev med att prata om Aprilvädret.. Varmt och kallt, sol och regn.. Tänk på att se till att elever har ytterkläder med sig som passar alla väderlekar. 

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med olika ordlekar i svenskan. Vi har bland annat gjort ordflätor, leken "hav, stad och land" och att hitta nya ord i ett annat ord. Vi har även genomfört två test där vi kollar om eleverna kan urskilja ord i en kedja av ord och om de kan urskilja likadana bokstäver i en kedja av flera bokstäver. 

Matematik 

Vi har lärt oss om grunderna i bråk. Hur många delar en figur har och vad det heter. Till exempel fjärdedelar, tredjedelar och halv. Då har v i både klippt isär papper och gissat på varandras bråk samt vikt ett papper flera gånger för att göra bråk av bråk. 

Övrigt 

I tekniken har vi börjat se på en serie som heter "typiskt teknik" där blå grupp fick lära sig mer om datorer och programmering. De fick skriva en programmering till en kompis som ska följa instruktionerna som om de var en robot. 

I temat har vi lärt oss mer om den judiska påsken. Nästa vecka blir fokus ramadan och sen ska vi även jämföra de tre högtiderna med varandra. 

Från Ellenor: Barnkonsekvensanalys
Innan lovet fick eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i. Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.

Detta gjorde vi idag, då jag helt glömt av det innan lovet... 

Schema för kommande skolvecka:

Måndag; idrott båda grupperna

Tisdag: teknik- blå grupp, bild- röd grupp

Onsdag: idrott blå grupp, kapitel 25 röd grupp

Torsdag: idrott röd grupp, kapitel 25 blå grupp

Fredag: bibliotek, 


Viktiga datum: 

16/5 "Alla på grus" Testa på tennis. Mer information kommer senare. 


Ses igen efter helgen!

//Elin, Niklas och Stefan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.