Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 12 april 2024

1d, veckobrev v 16

 Hej alla elever och vårdnadshavare, äntligen lite värme efter ett kallt och blött påsklov. Eleverna verkar ha haft en skönt lov och alla tyckte det var kul att träffas igen!

Dans på idrotten

Skolan har sökt kulturpengar och det har utmynnat i förra veckans författarbesök, cirkus (v 17) samt dans. Så nästa vecka är det dags att prova olika sorters dans på idrotten. 


Tema Våren

Äntligen kan vi gå ut och faktiskt hitta lite vårtecken. Vi har hittat tussilago och flera fjärilar.

Matematik

Vi repeterar geometriska former och hur man kan beskriva dessa med begreppen hörn och sidor. 

Svenska

Nu har vi skrivit faktatexter om våren. Vi har utifrån vår tankekarta med stödord skrivit meningar. Skrivandet har även tagit fart i form av vår dagbok. Så roligt att de tycker det är kul att skriva! Vilken utveckling de gjort!

Barnkonsekvensanalys

Innan lovet fick  eleverna på Smedbyskolan  återkoppling klassvis kring planerade åtgärder som barnkonsekvensanalysen inför skolövergångarna mynnat ut i.

Uppföljning på planerade åtgärder följs upp och utvärderas under höstterminen 2024.


Bild


Innan lovet gjordes fina tuppar på bilden. Hoppas ni har njutit av dem i påsk. Blev ett riktigt fint konstverk!

måndag

tisdag: Idrott för blå och röd grupp.

onsdag

torsdag:  Idrott för den den röda gruppen. 

fredag: Idrott för den den blåa gruppen. Lämna in matteläxa 24. Lämnar ut matteläxa 25. Läsläxeförhör på kap 18, även läsförståelsehäftet lämnas in. Lämnar ut kap 19 i Magiska kulan.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.