Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

torsdag 28 mars 2024

Fe veckobrev v. 14-15

 Hej!

En del kanske har putsat sina kvastar och står förberedda för resan mot Blåkulla ;) 

Här har inte funnits tid för det då vi haft fullt upp med det nya temat Staden. Som vi berättade om i föregående veckobrev har eleverna funderat på och kommit fram till vad de skulle behöva ha för att må bra i sin egen gemensamma stad. En omröstning resulterade i att tilldelningen av byggnader skulle konstrueras skulle ske genom lottning. Alla elever fick varsin byggnad de själva fick tillverka och skapa med hjälp av olika material och tekniker. 

I tisdags fick vi besök av författaren Katarina Genar. Hon har bl.a. skrivit böckerna i serien Mystiska skolan. Vi har läst en av hennes böcker som högläsningsbok under veckan. Klassen fick skriva en berättelse tillsammans med henne under besöket. Berättelsen "Pelle fastnar"  Därefter illustrerade eleverna bilder till sagan. Det var mycket uppskattat :)

"Nettan slog två tärningar. Hon fick 7 sammanlagt. Vad kan tärningarna ha visat? " Eleverna fick i uppgift att komma på tre olika lösningar och visa hur de tänker i sina mattekluringsböcker. 

På torsdagen hade vi en gemensam påsksamling i idrottstältet tillsammans med övriga elever och pedagoger på skolan. Programmet presenterades av några elever från vår klass samt Fc och Fd. Det sjöngs om både påskgummor, påskgubbar och höns. Dessutom sjöngs en sång om Ägg som alla elever i förskoleklasserna framförde tillsammans. Gubben qvist, påskkärringarna Agda och Hulta kom också på besök under påsksamlingen innan de åkte iväg till blåkulla. 

                                                        Ha en fin påsk önskar vi i klass Fe



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.