Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

torsdag 28 mars 2024

Fc Veckobrev vecka 14

 Hej!

Den här veckan har vi arbetat färdigt med vårt rymdentema. Eleverna har fått lära sig om Uranus och Neptunus och även skapat dessa planeter. De har också fått måla sina stjärntecken och skriva vad heter. 

I onsdags hade vi författarbesök av Katarina Genar. Hon berättade om hur man skriver böcker och tillsammans skrev hon och klassen en saga. Vi kommer att skriva rent den och rita bilder till den. 

I språk den här veckan har vi arbetat med ljuden Pp och Dd. Vi lyssnar efter ljuden tillsammans i olika ord och sedan får man lyssna efter ljudet själv i olika ord. 

I skapande den här veckan fick eleverna göra klart sina vårbilder som vi har satt upp i korridoren. De som hade saker kvar att göra fick göra det också. Vi har också målat bilder på ägg som vi dekorerade idrottstältet med inför påsksamlingen. 

Vi har tränat på låtar tillsammans med de andra förskoleklasserna så vi var väl förberedda för påsksamlingen. 

På torsdagsmorgonen hade vi alla på skolan en gemensam påsksamling. Efter påsksamlingen hade vi körde vi aktiviteter tillsammans med Tångens ettor och tvåor. Vi hade gemensamma utelekar/stafetter ute och påskpyssel inne. 

Eftersom att fredagen är röd dag så valde vi att ha "torsdagskul" på torsdagseftermiddagen. Våra veckovärdar valde att vi skulle ha dans och ha fri lek.. 

Kommande vecka är det påsklov och fritidshemmet är öppet tisdag till fredag för de som har anmält behov av barnomsorg. 

Hoppas att ni alla får en glad påsk!


Mvh Heidi, Hedda, Linda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.