Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

torsdag 28 mars 2024

3c veckobrev V.15

 

Hej! En kortvecka har avslutats och vi har ett välförtjänt påsklov framför oss. Värmen varierar lite från dag till dag men vi får hålla tummarna för en solig helg! 

Under veckan har vi fortsatt prata om attityd och inställning till saker. Tycker nog att i klassrummet har det blivit lite bättre på den fronten. Men ett exempel som tagits upp och diskuterats mycket är att det måste vara okej att svara fel på en uppgift och att det absolut inte är tillåtet att kommentera det eller skatta åt det. Det ska vara ett tillåtande klimat i klassrummet. Vi lär oss massor av felsägningar. Alla, även jag säger fel ibland. 

Vi är i slutet av nationella proven i svenska nu. Nervositeten börjar lägga sig hos de flesta. Efter lovet fortsätter vi med att läsa enskilt för mig och matteproven. 

På matten har vi repeterat de olika enheterna för vikt, längt och volym. Vi märkte att det nog behöver en till repetition så öva gärna på kg, hg, g och liter, dl samt mm, cm, dm och m hemma. 

I onsdags hade vi besök av Katarina Genar som är författare och skrivit många barnböcker. Vi högläste en bok från serien Mystiska skolan och lyssnade på ljudboken som heter "Pojken från förr". Den sistnämna var väldigt spännande och lite läskig, men det slutade lyckligt. De flesta av Katarina Genars böcker är just så, lite läskiga och spännande. När hon var här skrev vi ihop en text tillsammans och hon tipsade om hur man kan tänka när man skriver. Hon underströk att skriva med mycket känslor i texterna så att läsarna lättare förstår och kan lära känna karaktärerna.

På torsdagen var det påsksamling på morgonen och det var härlig sång. Gubben Qvist och påskkärringarna Hulda och Agda kom på besök. De hade problem med sina kvastar som inte fungerade nu när de skulle åka till Blåkulla. Efter att ha rört ihop en hemlig bryggd fick de äntligen kvastarna att fungera och de kunde åka vidare. I klassen hade vi sen äggjakt ute och eleverna behövde samarbeta och klura ut gåtor för att kunna hitta alla äggen. Det var en rolig och uppskattad lektion där eleverna jobbade superbra ihop!! 



Vecka 15:



Måndag: idrott blå grupp, Nationella prov i matematik börjar
Tisdag: idrott röd grupp
Onsdag: 
Torsdag: 
Fredag: idrott blå och röd grupp


Viktiga datum:
v.11-20 Nationella prov, inga ledigheter beviljas
10/5 klämdag-ledigt
7/6 klämdag-ledigt
13/6 skolavslutning


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Städets telefon: 0725-17 45 86



Önskar er en trevlig helg och Glad Påsk!
Ses igen måndagen den 8e April!

/Linda & Johan
linda.ramstedt@norrkoping.se
johan.forsberg@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.