Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 maj 2024

Fe, veckobrev v.19

 Hej!

"Sköna maj välkommen till vår bygd igen" Ja, härligt med lite sol och värme igen och skönt att "slippa" överdragsbyxor tycker många elever. :) Som vi berättade i föregående veckobrev har vi skapat vår egen ordbank av vårord. Ord som beskriver vad man kan höra, dofta, se och känna under våren och utifrån dessa ord har eleverna tillsammans skapat klassens egna vårdikt. Ett lyckohjul fick lotta fram vilka ord som skulle ingå i dikten och eleverna kom sedan överens om hur orden skulle kunna sättas in i meningar. Dikten har skrivits ned både för hand och på cromebooks samt illustrerats av eleverna.

Andra delen av Musse & Helium böckerna är nu utläst och som alltid har eleverna skrivit och ritat något utifrån handlingen i sina läsloggar. 

Vi har nu utökat talraden upp till 15. Vi går på talraden och räknar den både fram-/ och baklänges. Överlag pratar vi mycket matematik såsom vilket tal som kommer före/efter ett visst tal samt att vi fortsätter träna på 5-skutt. 

Vi har också pratat om vad valborg är och varför vi tänder brasor på valborgsmässoafton. Hur det var förr i tiden till hur det är nu. 

Nästa vecka är det röd-dag på torsdag och klämdag på fredag. 

Ha en fin helg önskar vi i Fe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.