Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 maj 2024

Fd veckobrev v 19 och 20

 Hej!

Äntligen visade sig våren från sin bästa sida vilket innebar att vi slipper ha överdragsbyxor och varma jackor på oss varje rast till elevernas glädje (behövs kanske vissa raster fortfarande men det känns som om vi snart kan hänga undan dem). Vi har under veckan passat på att vara ute och leka i det fina vårvädret.

På våra chromebook i måndags fick eleverna arbeta 2 och 2 med att "handla" i ett av spelen i Skolplus. Vi har alltså fortsatt arbetet med pengar och dess värde.

I övrigt på matematiken har vi fortsatt arbeta med udda och jämna tal. Eleverna fick plocka klossar utifrån valfritt tal mellan 1 och 10. Sedan skulle de dela upp klossarna i två högar. Vi pratade sedan om vilka tal det går/inte går att dela på.

På musiken tränar vi både sånger till vår sommarkväll men även sånger till skolavslutningen.

Nästa vecka som bara innehåller 3 skoldagar kommer vi inte reflektera Guldböckerna.

På bilden denna vecka arbetade vi med symmetri. 

Nästa vecka på onsdag har vi idrott som vanligt men den 15 maj (vecka 20) kommer vi börja ha idrott ute. Första gången kommer vi inte duscha efter lektionen men 22/5 och 29/5 blir det idrott ute med tillhörande dusch efter. Detta är träning inför höstterminen då alla elever duschar efter varje idrottslektion. 

Efter förra gången när vi träffade de andra förskoleklasserna önskade eleverna att vi skulle göra det någon mer gång. Därför kommer vi på torsdagen den 16/5 träffa Fe och Fc för en lekstund.

Trevlig helg!

Oskar, Elvira och Erika 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.