Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 maj 2024

1c veckobrev v.19-20

 Hej gänget!

Värmen är äntligen här och (kanske?) stannar nästa vecka med. 
Vi har under veckan fastställt att den 17:e maj blir dagen då vi har utflykt. Utflykten kommer vara en dag ute i det gröna där eleverna kommer att få laga egen mat med stormkök. Victor, Johanna och Marcus (idrottslärare) kommer att vara med gruppen. En liten fika och frukt får tas med på utflykten. Fika innebär något från kakhyllan (även mjuka bakverk likt bullar, donuts etc går bra), men ingen godis eller kolsyrad dryck.


Läsläxa (svenska):
Läsläxa är kapitel 20 till den 6/5 och 21 till den 13/5. Eleverna ska ha med sig både läseboken och läxboken till skolan på måndag så att vi kan gå igenom det tillsammans. 


Svenska:
Bokstavsjobbet börjar närma sig sitt slut. Vi jobbar med "Bb" denna vecka och fortsätter lite nästa vecka också. Efter det är några få bokstäver kvar, men med "Xx" och "Ww" så det mycket kombinerat arbete som kommer gå fort.
Vi kommer även göra en skrivuppgift som kommer ligga till grund för en större bedömning vi gör kring elevernas utveckling mot kunskapsmålen i årskurs 1. Detta kommer ske under nästa vecka.


Matematik:

Vi har jobbat vidare med multiplikationer och denna vecka har vi gått vidare till 2 och 4-hopp (2:ans och 4:ans tabeller). Vi kommer nästa vecka jobba vidare med sambandet mellan dessa tabeller där målet är att eleverna förstår att 2:ans tabell är dubbelt och att 4:ans är dubbelt av dubbelt.

SO:
Vi har pratat högtider och specifikt valborg och 1:a maj. Vi har pratat om varför dessa dagar firas och även pratat lite om rättigheten att demonstrera samt friheten att uttrycka sin åsikt utan att bli bestraffad. Noga har vi varit då vi även pratar om att yttrandefrihet inte är det samma som konsekvenslöst yttrande. Man måste stå för det man säger, samt undvika att ljuga, kränka andra eller säga saker som är olagliga.






Övrigt:
V.19 är det skola måndag, tisdag och onsdag. Röddag torsdag och klämdag på fredag.
V.20 är det som vanligt igen.

Stående från förra veckans information från rektor:

Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen.
Meddela rektor Ellenor via ellenor.lindroth@norrkoping.se, senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6. 




Vi önskar alla en fantastisk helg!

                                                                Victor, Johanna, Frans och Anette 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.