Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

söndag 28 april 2024

1c veckobrev v.18

Hej gänget!

Veckorna rullar på och våren smyger sig allt närmare. Förhoppningsvis har vi sett den sista snön på ett tag och vi ser fram emot varmare väder nästa vecka. 
Vi har en vecka med avbrott eftersom 1:a maj infaller på onsdag och efter det en vecka med klämdag på fredagen efter Kristi himmelsfärdsdag.

Var noga med att läsa info från rektor angående behov av omsorg den 17/6 under "övrigt".


Läsläxa (svenska):
Läsläxa är kapitel 19 till den 29/4. Eleverna ska ha med sig både läseboken och läxboken till skolan på måndag så att vi kan gå igenom det tillsammans. 


Svenska:
Bokstavsjobbet fortsätter med "Gg" och vi har i samband med detta jobbat överskridande med grodans livscykel (NO). Eleverna har ritat och skrivit om grodans livscykel och hur den utvecklas från ägget till vuxen ålder.


Matematik:

Vi har jobbat med multiplikation, fem- och tio-hopp samt med den kommutativa lagen i både addition och multiplikation. Eleverna kommer under närmaste tiden även jobba vidare med dubbelt och hälften, där dubbelt ligger närmast på agendan. 
Det kommer tycka upp en läxa kopplat till detta i framtiden.

NO:
Vi har skrivit faktatext om ekorren, älgen och svanen.
Eleverna har skrivit en kortare text med hjälp av stödord/mindmaps om djuren där de själva valt ut vad de vill skriva. Grodans livscykel är även det är del av vårens alla häftiga saker som händer ute i naturen och vi ska repetera detta kommande vecka.






Övrigt:
Måndag 17/6 är fritidshemmet stängt för planering. För de elever som behöver omsorg erbjuds plats på annan skola i kommunen.
Meddela rektor Ellenor via ellenor.lindroth@norrkoping.se, senast den 31/5 om ni har behov av omsorg den 17/6. 




Vi önskar alla en fantastisk helg!

                                                                Victor, Johanna, Frans och Anette 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.