Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 19 april 2024

Fc Veckobrev vecka 17

 Hej! 

Då har ännu en vecka passerat och     vi har hunnit med att träna på massor, även denna vecka. 

Några har i veckan arbetat med ljudet Zz. Vi lyssnar efter ljudet i olika ord, både tillsammans och individuellt. Vi introducerade även en ny lek, sammansatta- ord bingo. Detta tyckte eleverna var väldigt roligt och de var snabba på att se vilket ord bilderna och orden bildade. 

I tisdags hade vi chromebooks och körde då kahoot. Vi avslutade vårt rymden tema innan lovet och hade då frågor om just rymden i kahoot. 

Vi har fortsatt att arbeta med vårt mello tema den här veckan. De olika arbetsområdena fick prata ihop sig om vad de kommer att behöva till sitt område. Eleverna fick då träna på hur man gör anteckningar. De fick välja på att skriva eller rita vad de pratade om i sin grupp. Mello showen för er vårdnadshavare kommer att vara måndag den 20 maj kl.17. Det kommer att komma en lapp hem under kommande vecka men då kan ni redan nu skriva in det i almanackan. Vi har sagt att två från varje hushåll kan komma då det annars kommer att bli för trångt. Vilka som kommer bestämmer ni. 

Idrotten den här veckan blev annorlunda. Dansverkstan var här och höll i danslektion med oss. Det var väldigt roligt tyckte eleverna. 

Vi har i veckan funderat på egenskaper som vi tycker om hos oss själva. Eleverna fick skriva och rita i ett hjärta som vi sedan har satt upp i korridoren. Vi bygger på vår självkänsla. Vi har också pratat om vad som menas med att skratta åt något och med någon. Eleverna har fått köra viskleken och efter det har vi pratat om betydelsen av att inte alltid lyssna på rykten och att det är viktigt att man inte sprider saker vidare.

I matematik har några fått arbeta med tallinjen och räkna antal. Vi har också hunnit med att räknemåla.

På skapande den här veckan fick eleverna måla maskar med vattenfärger. Vi tränade på att skugga och få mer liv till målningen. Vi kommer att sätta upp dessa konstverk i vår korridor så ni kan ta en titt på dem.  


Titta i extrakläders lådan och fyll gärna på med extra kläder nu när det har varit blött. Många extrastrumpor och byxor har gått åt. 


Kommande vecka: 

* Idrott på torsdag- Cirkus. Ta gärna med inneidrottsskor och vattenflaska. 


Hoppas att ni får en härlig helg.

Mvh Heidi, Hedda, Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.