Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 10 februari 2023

Fd Veckobrev v. 7

 Hej !

Vi startade veckan med chromebook. Vi tränade på att logga in/ut och hur man kan  ändra storlek på texten. Det blev många skratt när de insåg att namnet blev väldigt stort med typsnitt hundra!

Vi har fortsatt att jobba med talet fem. Uppgifterna löste vi både i par, enskilt och i grupp. Vi introducerade talraden och tittade på talens "grannar".

 På idrotten hade vi olika stationer med bollar bl a bandy och basket.

På musiken har vi sjungit vintersånger. Eleverna har fått lära sig en vers på teckenspråk.
Vi har också sjungit och dansat till årstidsvisan där vi lär oss alla månader. 
Det finns också en annan månadssång som eleverna älskar där vi "rappar" månaderna tillsammans.

Bilden i boken Gnissel handlade den här veckan om hur man ska respektera varandra i klassrummet. Eleverna hade många bra tips tex. vara tyst, inte tramsa, lyssna på vuxna, inte "humma" mm.
Vi stannade upp en stund, lyssnade på våra andetag och lyssnade på vad vi hörde omkring oss och konstaterade att man kan träna på att sortera bort ljud man inte vill höra.

På bilden har eleverna fått göra ett djur av toarullar som de sedan skrev en gemensam saga om. Den läste vi upp när vi hade fruktsamling.

Vi önskar er alla en härlig februarihelg!
Hälsningar Erika, Jeanette, Susanne och Johanna.

  


  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.