Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 februari 2023

2c veckobrev v.6

 Hej hem!


Denna vecka har vi arbetat med liknelser och metaforer. Något som används mycket i språket och gör det lite fantasifullt och glatt men som kan vara svårt att förstå. Det var inte helt lätt att komma på vilket djur som passade ihop med vad. Det blev en del diskussioner om varför man säger stark som en björn  eller flitig som en myra. Eleverna har även tränat på att plocka ut viktig fakta ur en faktatext om björnen och skrivit ner nyckelord i en tankekarta. Några hann även skriva egna faktatexter utifrån sin tankekarta. Vi har även fortsatt våra läsgrupper där eleverna denna vecka fick lyssna på kapitel 1 som vi läste förra veckan och sedan diskutera och svara på frågor om kapitlet i sina läsgrupper. De tränar mycket på att analysera texten och dra egna slutsatser. 

I matematiken har vi fortsatt träna lite på klockan, känns som att de flesta börjar ha koll på analoga nu.  Vi har även nött och repeterat uppställning i både addition och subtraktion. Eleverna har jobbat med problemlösning där de bland annat använt en tabell för att svara på olika frågor, veta vilket räknesätt och sedan ställa upp för att räkna ut. 

I tisdags fick vi lite extratid med datorerna så då satte vi oss i par och programmerade med olika kodpussel. Dessa finns att hitta under hour of code på code.org. Eleverna testade både moana, danceparty, flappy och minecraft. Här tränar de både på att använda dator, samarbeta, läsa och ge instruktioner samt logiskt tänkande.

Både i engelska och i NO jobbar vi med kroppen och kroppsdelar. I engelska har eleverna fått samtala med varandra och träna på att ställa frågor. I NO fick eleverna post-it lappar med kroppsdelar som de en i taget fick gå och placera ut på min kropp, det blev många skratt och såhär såg jag ut när de var klara. Sedan fick de träna på att placera ut kroppsdelarna med namn på en gubbe på papper istället. 





Viktig info!

  • Läxor under vecka 6 - Läsläxa kap 19. Skrivläxa med ord och meningar samt matteläxa med repetition på klockan. Lämnas in måndag v.7
  • Sjuk - Vi har hög sjukfrånvaro både hos lärare och elever. Var noga med hygien och håll barnen hemma när de är sjuka så vi minskar smittspridning. 
  • Parkering - Påminner igen om att följa reglerna för hämta/lämna-zoner Vid idrottstältet finns en parkeringsplats för er vårdnadshavare när ni ska hämta och lämna era barn. Här ställer ni er om ni vill följa med barnen. Vid sidan av skolan finns en STOP, DROP, GO zon, där lämnar man av barnen och sedan åker vidare, detta är alltså inte en parkeringsplats. Vid sidan av matsalen får man INTE köra in/parkera.
  • Utvecklingssamtal - Börjar nästa vecka. Ett par som ännu inte bokat, påminner er att göra det. 


Vecka 6
Måndag: Idrott + läxa
Tisdag: Bob lämnas in
Onsdag: Idrott blå grupp 
Torsdag: Idrott röd grupp 
Fredag: Utomhuspedagogik


Klasstelefon: 0725-17 45 73
Tångens tel: 0725-17 45 76



Trevlig helg!
/Malin & Johan
 malin.melin-bjorn@norrkoping.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.