Välkommen till Smedbyskolan. Vi är en skola med 300 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 3 februari 2023

Fc veckobrev v. 6

 Hej på er alla!

Tänk att snön kom tillbaka ändå! :) Förhoppningsvis ligger snön kvar över helgen och då får barnen gärna ta med sig pulka och hjälm till skolan. 

Den här veckan avslutade vi vårt tema: Vintern. Barnen har arbetat i ett vinterhäfte med blandade vintriga uppgifter i. De fick bland annat träna på att rimma, skriva, finna fem fel och räkna. 

Vi jobbar fortfarande med temat "Rymden" och den här veckan fick barnen lära sig om de största planeterna i vårt solsystem - Jupiter och Saturnus. Fråga gärna barnen om de kommer ihåg vad Saturnus ringar består av eller vad den röda fläcken är för något på Jupiter ;)

I matematiken hade vi en lektion där barnen fick lära sig tre geometriska former: cirkel, oval och klot. Först fick barnen titta runt i klassrummet och se om de kunde hitta saker som har dessa former. Därefter tittade vi på en film som handlade om cirklar och klot. Till sist fick barnen göra en pappersuppgift där de bland annat fick lära sig hur många sidor samt hur många hörn en cirkel har. Vi har under veckan också tränat på addition genom att räknemåla. 

På språklektionen tränade barnen på att höra ljudet G, genom att färglägga bilder där de hörde ljudet G i. 

Vi har inte haft någon riktig musiklektion den här veckan, men vi har sjungit och dansat ändå. Barnen fick lära sig en pardans som heter "Små fåglarna i skogen". Vi sjöng och gjorde också rörelser till "Klappa händerna när du blir riktigt glad" samt "Vipp på rumpan affär".

På idrotten körde vi "Harry Potter".

Den här veckan har vi haft studenten Clara hos oss. Hon lekte en lek med barnen som heter "Simon säger". Leken blev väldigt populär och många av barnen valde att skriva att de har lärt sig den leken i Guldboken.

Som ni vet så får veckovärdarna välja vad vi ska göra på fredagskul. Den här veckan valde de att vi skulle köra Just dance och ha fri lek. 

Utvecklingssamtal 

Eleverna har fått hem ett papper med frågor som är till utvecklingssamtalet. De flesta har lämnat in lappen men vi vill bara påminna om att ni som inte har gjort det får lämna in den så fort som möjligt, så att vi kan förbereda oss innan samtalet.

Parkering 

Påminner om att följa reglerna för hämta/lämna-zoner. Vid idrottstältet finns en parkeringsplats för er vårdnadshavare när ni ska hämta och lämna era barn. Här ställer ni er om ni vill följa med barnen. Vid sidan av skolan finns en STOP, DROP, GO zon, där lämnar man av barnen och sedan åker vidare, detta är alltså inte en parkeringsplats. Vid sidan av matsalen får man INTE köra in/parkera.


Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

önskar

Hedda, Heidi, Lovina och Clara





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.