Välkommen till Kungsängsenheten Smedbyskolan. Vi är en skola med 290 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 8 juni 2018

Rastaktiviteter vecka 23

Förra veckan var det Rastkampen på skolans alla raster och vi har nog aldrig sett ett sånt engagemang och hört så mycket positivt peppande mellan eleverna som förra veckan. Segrare blev klass 3e med 100% deltagande alla 4 dagar, en dag var det STAR-cup på Mirumarena. På en hedrande andraplats kom klass 2c. Trotts deras uträkning att det skulle bli svårt att vinna över 3e gav de inte upp utan satte 2 dagar med 100% deltagande. Det ska löna sig att aldrig ge upp så pris i form av glass delades även ut till dem.


Den här veckan har det bara varit två dagar med planerade rastaktiviteter. Nationaldagsfirande och utflykter har spelat in en del under veckan.


"Undervisningen i ämnet fysik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fysikaliska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att undersöka omvärlden."
Lgr11/16 s. 166
"Luftens grundläggande egenskaper och hur de kan observeras."
Lgr11/16 s. 167

Vattenbowling. Man behöver inte alltid vara aktiv i en aktivitet för
att delta. Det är minst lika viktigt att kunna vara en bra publik. Vatten
mot varm asfalt. Kan det dofta mer sommar än det?


Veckan avslutades med att göra larviga larver.


Trevlig helg //Eva-Linda & Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar