Välkommen till Kungsängsenheten Smedbyskolan. Vi är en skola med 290 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 16 mars 2018

Rastaktiviteter vecka 11

Veckans rastaktiviteter började med en gammal lek i ny tappning, Sten, sax, påse. I våra styrdokument står det bland annat om traditioners betydelse men även om utveckling. Leken är en bra arena att mixa traditioner och utveckling. Lite gammalt och lite nytt blir en ny lek och mycket utveckling av det befintliga.
Nästa vecka är det två studiedagar vilket göra att det blir förre rastaktiviteter. Men det betyder inte att det blir färre aktiviteter under elevernas dagar på frita utan tid för mer.


Kamp i att vinna duellen i sten-sax-påse. Vinnaren hoppar vidare och
den andre skyndar sig tillbaka till sitt lag.
Den populära leken Flaggan möjliggör lek med i stort sett obegränsat
antal deltagare. På tisdagens förmiddagsrast deltog cirka 75% av eleverna
i leken.
Snön smälter men vi lyckas hinna med att måla på snö och is med
vattenfärg på veckans sista rastaktivitet.

En elev gjorde en djupdykning i sitt målande. Hon
ville se om färgen sjönk ner i de luftbubblor som
blivit när vattnet frös till is.


"Eleverna ska ges förutsättningar at utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att få delta i fysiska aktiviteter och vistelse i olika naturmiljöer, Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiv."
Lgr 11/16 s.22
Trevlig helg //Eva-Linda och Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar