Välkommen till Kungsängsenheten Smedbyskolan. Vi är en skola med 290 elever i årskurserna förskoleklass till åk 3. På vår Bloggsida kan du få information och inblick i vår vardag. Du hittar också andra länkar du kan behöva såsom ledighetsansökan, matsedel eller viktiga telefonnummer.

fredag 16 februari 2018

Rastaktiviteter v.7

Nu är jag tillbaka från semester och rastaktiviteterna är nu igång igen! :) Jag har dock fått ställa in lite aktiviteter denna vecka p.g.a sjukdom här på skolan :( Men vi har i alla fall lyckats få till rastaktiviteterna under 3 lunchraster :)

Denna vecka har det varit fokus på matematik :)
”Undervisningen i ämnet matematik ska syfta till att
eleverna utvecklar kunskaper om matematik och
matematikens användning i vardagen och inom olika
ämnesområden. Undervisningen ska bidra till att
eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till
sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.”
 
Lgr11/16 s.55


Vi startade veckan med att spela nummerkubb, där får eleverna själva räkna och hålla koll på sina poäng.

Vi fortsatte med att kasta prick på burk. De elever som ville räknade även här antalet träffade burkar för att samla poäng.  

Vi avrundade veckans rastaktivitet med att spela bråkspelet. Det är ett roligt spel där eleverna får möjlighet att träna och befästa sina kunskaper i bråk. Spelet är lätt att göra hemma om man vill träna extra :)
2 spelare möter varandra

Om ni vill göra spelet hemma behöver ni:
2 röda papper
2 vita papper
2 blå papper
2 gröna papper
2 gula papper
1 tärning
Samt ett papper där ni skriver vad siffrorna på tärningen motsvarar.

Det röda papprena behåller ni helt och skriver 1/1. Det vita papprena delar ni i två delar så att varje vit del är 1/2. Det blå papprena delar ni i fyra delar så att varje röd del är 1/4. Det gröna papprena delar ni i åtta delar så att varje grön del är1/8. Och till sist det gula pappret delar ni i sexton delar så att varje gul del är 1/16.
 
Siffrorna på tärningen motsvarar:
Spelet går alltså ut på att man ska fylla det röda pappret med olika delar för att få det röda pappret helt täckt. Får man en 1:a på tärningen men man kan inte lägga ut 1/2 för att det inte får plats på pappret, då får man stå över tills det är sin tur att slå nästa gång för att man får inte plocka bort andra.

Hoppas att ni alla får ett underbart sportlov så ses vi igen på måndag v.9

Trevlig helg!
 // Hanna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar